Vaskeanvisning kapok madras

Når du modtager din madras

Mange er vant til at vaske nye madrasser(dette gælder kun madrasser til baby) inden man tager dem i brug, for at vaske evt. overskydende farve og eventuelle kemiske tilsætninger i stoffet ud. Dette skal du ikke med en kapok madras, da den er produceret uden nogle former for tilsætninger, derudover anbefaler vi ikke man vasker vores madrasser. 

 

Løbende vedligeholdelse på alle Nsleep madrasser

Vi anbefaler jævnligt at støvsuge madrassen grundigt, hvis der er husstøvmideallergi i familien. Husstøvmider og bakterier ikke kan formere sig i kapok. Støvmider og bakterier vil kun være i stoffet, dermed er det lettere at holde en Nsleep madras ren, end hvis husstøvmider og bakterier, som på traditionelle madrasser trænger ind og formerer sig i madrassen.

 

Det en god idé, med mellemrum at vende madrassen og evt. banke kapokken, for at ”fluffe” den op. Kapok vil kunne sætte sig, på samme måde som Futonmadrasser med bomuld, hvor den bliver belastet mest. 

 

Har du en dag med god sol og varme kan du med fordel ligge madrassen ud, da kapok har godt af sol og frisk luft.

Bemærk, hvis madrassen ligger på et fugtigt underlag, vil der kunne dannes skimmel i bomuldsstoffet, som ved alle andre typer madrasser.

 

Barnevogn / lift-madrasser

Der kan dannes kondens mellem madrassen og bund i barnevogn / lift, anbefaler vi, en gang imellem, at tørretumble madrassen på max. varme i 20 min. Dette vil samtidig rense for støvmider og bakterier, som vil være i overfladen af stoffet.

 

Bruges madrassen ikke gennem længere tid, skal du enten tage madrassen ud og opbevare den tørt, eller stille madrassen på højkant, for at undgå der dannes kondens mellem madras og bund som kan skade stoffet på madrassen.

Bemærk, hvis madrassen ligger på et fugtigt underlag, vil der kunne dannes skimmel i bomuldsstoffet, som ved alle andre typer madrasser. 

 

Vask 

Spilder du noget på din madras, pletrenses med varmt sæbevand. Herefter stilles madrassen på højkant til vandet er fordampet fra madrassen, brug evt. en føntørrer på høj varme til tørringsprocessen. 

Lift og barnevognsmadrasser må ikke maskinvaskes. 

 

Vi anbefaler

Brug altid en kapok rullemadras, den vil fungere lidt som en madrasbeskytter. Rullemadrassen er vandafvisende, dog ikke vandtæt. Rullemadrassen kan vaskes på 60 grader med efterfølgende tørretumbling. Vil du være 100% sikker og beskytte din madras anbefaler vi du køber vores vådliggerlagen. 

Har du spørgsmål, kan du kontakte vores kundeservice på +45 53 78 23 24 eller mail info@nsleep.dk