Kapok

Hos Nsleep arbejder vi med den fantastiske naturfiber kapok, som er 100 % økologisk og uden tilsætningsstoffer. Hverken støvmider eller bakterier kan leve i kapok, du finder derfor ikke et mere allergivenligt materiale end kapok. Det er klart det bedste valg i forhold til dit og din families helbred.
Kapok Kapok

Hvad er kapok?

Kapok er en naturlig fiber, der vokser vildt på et såkaldt kapoktræ i regnskoven. Vi skal derfor hverken fælde træer for at få fat i fibrene eller lave en ressourcekrævende produktion, som man kender det fra fx en bomuldsplantage. Dette gør kapok til et bæredygtigt materiale.

Hvorfor skal du vælge produkter med kapok?

  • Kapok er svedtransporterende, men også isolerende, da kapokken holder på den gode varme og leder sveden væk. 
  • Kapok er allergivenligt. Det suger ikke fugt, og husstøvmider kan derfor ikke kan leve i kapokken.
  • Kapok er bæredygtigt, idet kapokfyldet bliver plukket direkte fra  træer i regnskoven og ikke involverer en ressourcekrævende produktion.

Bæredygtige naturfibre fra regnskovens kapoktræer 

Et kapoktræ er et af regnskovens højeste træer. Kapoktræerne bærer omkring 3.000 frøkapsler om året og vokser i dele af Sydamerika, Østafrika og Asien. Her er de en væsentlig indtægtskilde for de lokale, der blandt andet bruger frøene til at lave olie og foder. 


Kapokfibre er CO2-neutrale, da træerne omdanner mere CO2, end vi forbruger ved transport af fibrene fra skovene til forbrugeren. Når du køber kapokprodukter, er du derfor med til at bevare de tropiske regnskove, der også bliver kaldt ‘verdens lunger’, og som omdanner CO2 til ilt. 

  

Kapokfibrene samles sammen ved håndkraft, og både forarbejdning og produktion sker manuelt. Processen er derfor ikke til skade for miljøet, og der udskilles ingen CO2. Når du vælger et produkt med kapokfyld, er du derfor med til at passe på vores planet, de lokale farmere og dig selv.

Skab det bedste sovemiljø med kapokfyld

Det er morgen, og du kigger ind til den lille, der i løbet af natten har sparket dynen af på grund af varmen. Vil du undgå dette? I sådan en situation vil en kapokdyne være det helt rette valg, da kapokken transporterer sveden væk fra kroppen i løbet af natten og skaber det bedst mulige sovemiljø, som sikrer en rolig og uforstyrret nattesøvn.


Det samme gælder for dig. Du har sikkert oplevet at vågne op badet i sved flere gange. Det kan du undgå, hvis du bruger vores produkter med kapok. Kapokkens egenskaber fungerer bedre, end du tror, og vores kunder oplever en tydelig forskel.


Det er simpelthen så vigtigt for os, at du og din familie får den bedst mulige søvn med vores produkter, der både er ventilerende, isolerende, allergivenlige og økologiske. Alt dette kan kapokken være behjælpelig med – og vi ved, at det fungerer. Kapok er hovedelementet i alle vores produkter, og vi garanterer dig tilfredshed og den bedste sundhed i forhold til vores allesammens livsvigtige element, nemlig søvnen. 


Derfor har vi designet og udviklet bla. dyner, puder og madrasser til både børn og voksne, hvor kernen består af naturfiberen kapok, der især afhjælper sved og kulde om natten for både dig og dit barn. 

Kapokkens særlige egenskaber

Lad os lige slå noget fast: Kapok er en 100 % økologisk og bæredygtig naturfiber, der skaber ultimativ velvære for dig og din familie. Kapokken har nogle helt unikke egenskaber, som bliver udnyttet optimalt i hvert enkelt Nsleep-produkt med kapok.


Med kapok får du et silkeblødt produkt, der er ventilerende og svedtransporterende. Dit kapokprodukt vil sikre dig en optimal og uforstyrret nattesøvn med et sundt, tørt og roligt sovemiljø – hvilket kan have betydning for både din søvn og din vågne tid. Kapokfiberen er især god hos babyer, der har svært ved at kontrollere deres temperatur om natten.

Kapok dyne og pude fra Nsleep Denmark

Sådan regulerer kapok temperatur

Det er strukturen i kapok, der gør produktet isolerende og temperaturregulerende. Kapokfiberen reflekterer kroppens varme på en naturlig og behagelig måde. Da sveden fra kroppen ikke optages i kapok, men i stedet bliver transporteret naturligt gennem fx din dyne, vil du aldrig opleve at vågne op med en kold og klam dyne. Når du vælger et af vores kapok produkter uden kunstige stoffer, vil du opleve en markant bedre søvn uden natlige svedeture.


Vær opmærksom på, at nattøjet, som måske du og dit barn sover i, også skal være svedtransporterende. Ellers kan tøjet blokere for kapokkens fantastiske egenskaber. Derfor opnår du den bedste effekt ved blot at sove i undertøj.

Kapok – en historie om redningsveste, fiskere og Skagen

Kapok har været brugt i tidligere tider, men er blevet en glemt fiber, da nye typer fyldmaterialer kom til. Nsleep har som det første danske firma genopfundet brugen af kapok til dit sovemiljø. Kapok går meget længere tilbage i historien og har været brugt verden over – også i Danmark. 


Kapok har altid været et velkendt fyld til eksempelvis redningsveste. Her kommer Skagen ind i billedet. Nsleep er forankret i Skagen, hvor selvsamme kapok blev brugt af både redningsmænd og fiskere i deres redningsveste i starten af 1900-tallet. Her var kapokken ideel, fordi den ikke suger vand og derfor har en høj bæreevne. 


Kapokken er hul og består af 80 % luft, men er en lukket fiber, og det er det, der gør den perfekt til redningsveste. Det er samtidig grunden til, at den også er perfekt til sovemiljøet. Kapokken suger ikke fugt, hvilket betyder, at bakterier og støvmider ikke kan leve i madrassen eller dynen, og det er derfor allergivenligt. Det er også disse hulrum, der gør, at sveden fra kroppen kan blive transporteret væk.

Kapok er et allergivenligt valg

Oplever du ofte, at du eller dit barn har irritation i øjne, næse og hals? Det kan være tegn på husstøvmideallergi. Hvis det er tilfældet, er det helt oplagt at vælge et produkt med kapok. Det er allergivenligt og fremstillet helt uden brug af pesticider eller andet. 


Bakterier, husstøvmider, pesticider og skimmel kan ikke leve i kapokken, fordi fibrene ikke suger fugt. Kapok er derfor resistent over for både bakterier og pesticider fra naturens side, hvilket er ideelt – både for allergikere, men også for dig, som bare ikke ønsker at have ubehagelige overraskelser i dit sovemiljø.


Op mod hver tiende dansker har symptomer på husstøvmideallergi. Kapok mindsker symptomerne og skaber et sundt og allergifrit sovemiljø, da kapokfiberen er fugttransporterende, hvilket gør det umuligt for husstøvmider at leve i kapokken. Husstøvmider har brug for et fugtigt miljø for at overleve og formere sig. Det er derfor bevist, at kapokprodukter er allergivenlige.

Gør noget godt for dig selv: Invester i et kapokprodukt fra Nsleep

Når du vælger vores kapokprodukter, gør du noget godt for dig selv og din familie, fordi du bringer naturen ind i hjemmet og skaber et sovemiljø, der både er bæredygtigt, kemifrit og allergivenligt. Det kan have en positiv effekt på dit velvære og hele din samlede livskvalitet. 


Gå på opdagelse i vores store udvalg af sengeprodukter med kapokfyld og find lige dét, du har brug for til sikring af en god, uforstyrret nattesøvn.