Vaskeanvisning til dyner

Når du modtager din dyne

Mange er vant til at vaske nye dyner inden man tager dem i brug, for at vaske evt. overskydende farve og eventuelle kemiske tilsætninger i stoffet ud. Dette er ikke nødvendigt når du køber en dyne fra Nsleep, da den er helt uden brug af tilsætningsstoffer og kemi. 

Det er en god idé, at give dynen en tur i tørretumbleren inden brug, da det vil ”fluffe” kapokken, men er ikke nødvendigt. 

 

Løbende vedligeholdelse

Vi anbefaler jævnligt at hænge din dyne til udluftning og meget gerne i solen, kapok elsker sol og varme.

Giv din Nsleep dyne en tur i tørretumbleren ved minimum 55 grader i omkring 20 min. efter behov. Dette vil lufte de fine kapokfibre og rense for husstøvmider, bakterier og allergener, som kan sidde udvendig på bolsteret. Husstøvmider og bakterier kan ikke leve i kapok.

 

Det er ikke nødvendigt at vaske

Nye undersøgelser viser at tørretumbling fjerner husstøvmider, bakterier og allergener effektivt. Det er ikke nødvendigt med vask og efterfølgende lang tørring, for at holde dine Nsleep dyner rene og lækre. Du sparer samtidig energi og udledning af spildevand i vores miljø.

 

Hvis du vælger at vaske din dyne

Vi anbefaler 40 grader, men kan vaskes på 60 grader.

Når du vasker din dyne, anbefaler vi du anvender et enzymfrit vaskemiddel og undlade at bruge skyllemiddel.

Vi har lavet en videoguide til vask af vores dyner. Selvom det er en baby dyne vi vasker i videoen, vil det være samme princip med voksen dynen. Se guiden lige her 

Vigtigt under tørring

Tag dynen ud af tørretumbleren hver ½ time og bank hver enkelt kassette grundigt, så kapokken bliver jævnt fordelt i kamrene og du får skilt kapokfibrene fra hinanden. Hvis dynen ikke er helt tør, gentages behandlingen.

Du skal være opmærksom på hvis du bruger en kondens-tørretumbler, kræves en væsentlig længere tørring.Vi anbefaler at tørre din dyne i en tørretumbler med aftræk.

 

Vask af voksen dyner

Vi anbefaler et vaskeri ved vask af voksen dyner, da det kan være svært at gennemtørre voksen dyner, i almindelige tørretumblere. Hvis du vælger vaskeri, skal ovenstående vaskevejledning følges. 

 

Har du spørgsmål, kan du kontakte din forhandler eller vores kundeservice på +45 53 78 23 24 eller send os en mail på info@nsleep.dk.