Vaskeanvisning rullemadras

Når du modtager din rullemadras

Mange er vant til at vaske nye produkter inden man tager dem i brug, for at vaske evt. overskydende farve og eventuelle kemiske tilsætninger i stoffet ud.

Dette er ikke nødvendigt når du køber et Nsleep produkt, da det er uden tilsætningsstoffer og kemi.

 

Løbende vedligeholdelse

Vi anbefaler, at tørretumble din rullemadras ved minimum 55 grader i 20 - 30 min. efter behov. Dette vil "fluffe" de fine kapokfibre og rense for husstøvmider og bakterier, som er overalt i vores sovemiljø.

Støvmiderne kan sidde udvendig på bolsteret, men vil ikke gå ned i rullemadrassen og formere sig, da husstøvmider og bakterier kan ikke leve i kapok.

 

Det er ikke nødvendigt at vaske

Undersøgelser viser at tørretumbling fjerner husstøvmider, bakterier og allergener effektivt. Det er ikke nødvendigt med vask og efterfølgende lang tørring, for at holde din rullemadras fri for støvmider. Vi anbefaler kun at vaske rullemadrassen, hvis der er sket "uheld" i sengen, eller den virkelig trænger.

 

BioZym

Vi kan anbefale vores super effektive naturlige pletrensemiddel BioZym, hvis du oplever uheld i rullemadrassen som urin eller opkast. Biozym fjerner de fleste døde organiske materialer.

 

Hvis du vælger at vaske

Vi anbefaler vask på 40 grader, men kan vaskes på 60, derved sparer du energi og dermed skåner miljøet

Når du vasker din rullemadras med kapok, bør du anvende et enzym frit vaskemiddel og undlade at bruge skyllemiddel. Efter vask og inden tørring er det vigtigt, at strække rullemadrassen på begge leder, da vask vil få den til at krympe lidt.

 

Tørring

Ved tørretumbling køres på varmeste program, indtil rullemadrassen er helt tør.

Du skal være opmærksom på, hvis du har en kondens-tørretumbler som måler fugtigheden i emnet, skal du stille på manuel og med temperatur på min 55 grader, ellers er der chance for at maskinen slår fra inden kapokken er gennemtør.

Vi anbefaler du bruger en tørretumbler med aftræk ved tørring af alle Nsleep produkter. 

 

Du kan i stedet ligge rullemadrassen til tørring på en radiator (dog ikke el-radiator), eller hænge den ud til tørring. Når den føles tør, afsluttes med en kort tørretumbling på 15 - 20 min. for at ”fluffe” kapok fibrene.

 

Har du spørgsmål, kan du kontakte din forhandler eller vores kundeservice på +45 53 78 23 24 eller mail info@nsleep.dk